4 Comments

V+ 555

Lumitronic lanseaza un nou modul de Electronica experimentala dedicat celor care au deja un bagaj minim de cunostinte.

Modulul de Electronica experimentala V+555  

Modulul este recomandat tuturor tinerilor si adultilor care doresc sa isi consolideze cunostintele in domeniul circuitelor integrate « CI » dupa ce au parcurs experimentele din manualul Victor 3+ , LM 252, LM 151 sau Junior 2.

Manualul de utilizare, care se livreaza cu modulul, prezinta componentele de baza montate pe panou si componentele electronice care se conecteaza pe solderless breadboard « placa de conectare » sau « placa de montaj » fara lipire. Sistemul de conectare intre componente se face cu jumpers « cabluri de conexiune » de diferite lungimi si culori care se introduc in spring clips « noduri de contact », adica un arc plan cu cinci contacte.  Manualul explica in detaliu functionarea componentelor, caracteristicile tehnice principale si modul de functionare a montajelor electronice prezentate. In manual sunt prezentate 101 de experimente cu circuitul integrat CI 555 care se pot realiza integral pe breadboard-ul montat pe panou.

Pe scurt, un nou produs cu aplicatie la circuitele integrate, cu care se pot realiza si alte scheme electronice de conceptie proprie sau prezentate in manuale, reviste sau pe site-urile dedicate Electronicii experimentale postate pe internet. 

Untitled-1_150x150_p1

DESCRIEREA MODULULUI

Modulul este compus dintr-un panou pe care se afla montate componentele de baza, si anume :

  • Sursa de tensiune de 6V din patru elemente AA de 1,5 V
  • Lampa electrica de 6V 100 mA
  • Difuzorul tip WUC    Z = 8 Ohm, 0,25 W
  • Releul Reed format din bobina BR si releul RR
  • Potentiometrul liniar B 50 kΩ

Terminalele acestora sunt conectate la pinii de contact din alama aurita in care se introduc cablurile de conexiune cu mufe.

  • Breadboard-ul este o placa de conectare formata din doua blocuri a cate 23 spring clips-uri fiecare, cu cinci noduri de contact.

Sus si jos sunt barele de alimentare avand 20 noduri de contact fiecare, respectiv pozitiv  si negativ. Pe breadboard se conecteaza componentele electronice conform montajelor din acest manual.

Lista celor 250 de componente electronice cuprinde circuitul integrat CI 555, rezistoare, condensatoare, tranzistoare npn si pnp, fototranzistoare, afisaje digitale cu 7 segmente, LED-uri normale si RGW, diode, fotorezistente LDR, microfon, tastere tip touch, senzori, electrozi, cabluri de conexiune cu mufe de contact aurite, set complet de jumpers, cabluri de test si multe altele.

Termenii de specialitate din Electronica folositi in manual sunt explicati in pagina GLOSAR de pe blog. Documentarul CINE A FOST …  de pe acelasi blog, cuprinde notele biografice ale celor care au contribuit esential la aparitia si dezvoltarea Electronicii si completeaza cunostintele despre ce inseamna Electronica si evolutia ei.

Image (4)

Advertisements

Comentariul tau AICI

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: