Leave a comment

# 17 MONTAJUL DE MARTI Detector de variatie a campului

Montajul pe care vi-l prezentam astazi este destul de asemanator cu cel de data trecuta, schimband insa sensibilitatea sa. Astfel, am inlocuit condensatorul C din pinul 7 (tranzistorul de descarcare) cu un LED. Am renuntat la Output-ul din pinul 3, inlaturand rezistenta de protectie Rp si LED-ul.

In acest fel, comparativ cu detectorul anterior, acest montaj detecteaza variatia campului si nu prezenta sa, incat LED-ul se aprinde sau se stinge in functie de miscarea din camp si nu precum in cazul anterior, cand LED-ul ramanea aprins atata timp cat exista miscare in jurul antenei fixate la baza lui T1. De retinut ca lungimea antenei influenteaza raza de actiune a detectorului.

Mai poate fi observat faptul ca sensibilitatea antenei detecteaza modulatia vocii si reda prin intermitenta luminii LED-ului, frecventa rezultata.

Noi am reusit sa-l folosim si drept Motion Detector, adica Detector de miscare cu aplicatie pentru cutremure. Nu l-am testat in timpul unui cutremur, dar mai avem timp! In orice caz, la miscatul suprafetei de lucru … reactioneaza!

Pentru mai multe detalii, consultati brosura LUMITRONIC de la V+555!

Untitledcooltext1059029806

Advertisements

Comentariul tau AICI

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: