Leave a comment

Cum s-a nascut Andrei?!

Daca am stii si cine este Andrei, ce bine ne-ar fi! Pentru ca am intelege pe deplin de ce ne pasa de nasterea lui Andrei.

Ei bine, Andrei este, de fapt, Kitul Didactic de Electronica Andrei. Este vorba foarte pe scurt de un montaj paianjen realizat pe o baza aparent stabila, un material intre hartie si carton. I se spune astfel pentru ca, odata terminat, poate fi desprins de pe baza de hartie si montajul ramane in aer.

WP_000455Descrierea kitului este destul de simpla si se limiteaza la o schema desenata in avans. Incadramentul este de 5×5 cm iar legaturile principale se realizeaza pe mici paduri cu folie de cupru, cu aderenta evidenta pentru picatura de fludor. Montajul de mai sus reprezinta un circuit basculant astabil care aprinde LED-urile pe rând, când tranzistorul respectiv conduce sau nu conduce. Frecvenţa joasă permite aprinderea distinctă a fiecărui LED în parte. La conectarea la sursa de tensiune (fie 3V, fie 6V – noi am incercat si la 6V si da rezultate placute) montajul funcţionează, frecvenţa de aprindere a LED-urilor fiind în funcţie de valorile lui R1 şi R2, respectiv C1 şi C2. Va propunem sa modificati valorile lui R1 şi R2, respectiv C1 şi C2 cu alte valori cu care se pot obţine frecvenţe de aprindere distincte.

Untitled

Acesta este prototipul mult asteptat si va intra in magazine in cel mai scurt timp la un pret extrem de accesibil, continand schema si padurile cu foita de cupru gata lipite, precum si un plic cu componentele necesare realizarii montajului. Kitul Didactic de Electronica Andrei permite imbunatatirea skills-urilor de lipire cu fludor, antrenand mintea in jocul lipirii. LUMITRONIC lucreaza la conceperea Kiturilor Didactice LUM 01 si LUM 02 pentru o lansare cat de curand.

Vom incepe anul scolar in forta!WP_000452

Advertisements

Comentariul tau AICI

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: