Leave a comment

# 8 MONTAJUL DE MARTI Tester pentru calitatea apei

Apa distilata este simpla apa din care s-au extras impuritatile. Aceasta se face prin procesul numit distilare. Cu toate acestea, in laboratoare se foloseste procedeul mai simplist si mai ieftin al dezionizarii, insa nu cu acelasi efect calitativ. Ca proces chimic ca atare, distilarea apei a fost pomenit pentru prima data in anul 200 e.n. de catre Alexander de Aphrodisias.

Insa nu distilarea apei ca atare ne intereseaza astazi, ci cum sa testam calitatea ei. In primul rand trebuie sa cunoasteti ca apa distilata nu conduce curentul electric, de aceea o vom folosi ca etalon in montajul nostru.

Montajul pe care Lumitronic vi-l prezinta face referire la semnalizarea calitatii apei prin aprinderea cu intensitate diferita a LED-ului. Astfel, pe marginea unui pahar cu apa distilata sau apa de ploaie se prind cu crocodili doi electrozi. Apa distilata nu conduce curentul, deci LED-ul nu se aprinde. Se pune apoi in apa o cantitate foarte mica de sare de bucatarie si se agita. Pe masura ce solutia se concentreaza, LED-ul se aprinde mai puternic.

Asadar, la lucru! Nu-i asa ca o sa va ganditi de doua ori inainte sa mai beti apa de acum inainte?notebook_paper-1155x1077.bmpcooltext1059029806

Advertisements

Comentariul tau AICI

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: