Leave a comment

# 6 MONTAJUL DE MARTI Releu activat la intuneric

Astazi este Marti, afara e Soare (impropriu spus, dar o luam si noi in stilul literar) si prindem puteri! Ne-am pus de acord sa va prezentam un montaj de baza in industrie unde intreruperea unei raze de lumina declanseaza o alarma, o protectie, poate fi conectat la un afisaj numeric sau poate deconecta un echipament.

Astfel, la o productie de linie (sa luam exemplu imbutelierea sticlelor), acesta este un mod eficient de contorizare. Cu fiecare spatiu liber intalnit intre produse, se produce o numaratoare sau daca vreo sticla nu este imbuteliata din eroare, raza de lumina ce cade pe fototranzistor declanseaza o atentionare.

Hai sa vedem cum functioneaza un astfel de montaj!

Rezistenta interna a fototranzistorului scade cand pe baza lui Ft cade o raza de lumina, astfel ca baza lui T3 devine negativa, tranzistorul se blocheaza iar LED-ul se stinge. La intuneric, rezistenta lui Ft creste, baza polarizeaza pozitiv, T3 se deschide, releul se inchide si LED-ul se aprinde.

Si fiindca am amintit de sticle, LUMITRONIC va recomanda produsele de arta pe sticla 8IM Decor dar si alte produse deosebite estetizate exclusiv manual, handmade. Click pe link-ul www.8imdecor.wordpress.com pentru detalii!

Untitled-1_150x150_p1 (3)cooltext1059029806

Advertisements

Comentariul tau AICI

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: