Leave a comment

# 5 MONTAJUL DE MARTI Generator de ultrasunete

Ne aflam in mijlocul caldurilor si precis ne propunem vacante prin Delta Dunarii ori pe la vreo padure. Si oare cati dintre noi nu ne-am trezit fara voie vanatori de tantari sau in alte ocazii vanatori de daunatori?

Daca in vremurile trecute oamenii foloseau tot felul de curse pentru daunatori si tot felul de plante aromate pentru a-i indeparta, iata ca tehnica a avansat suficient cat sa ramanem “cu mainile curate“.

In aceasta Marti, LUMITRONIC va propune un montaj electronic generator de ultrasunete cu ajutorul caruia puteti indeparta daunatorii mici din zonele pe care le doriti protejate. Este vorba despre un circuit basculant astabil in care cele doua rezistoare R1 si R2, in serie cu potentiometrul si cu condensatorul C1, stabilesc frecventa generatorului la limita dintre sunete si ultrasunete. Cu potentiometrul P se regleaza la limita superioara a audibilitatii, in jur de 15 kHz, cand difuzorul emite un fluierat care devine imperceptibil, intrand in domeniul ultrasunetelor. Condensatorul C2 in serie cu difuzorul, filtreaza componenta de curent continuu.

De azi inainte adio tantari! Bun venit somn linistit!

Desktop-002

cooltext1059029806

Advertisements

Comentariul tau AICI

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: